De kosten van het verhogen van uw hypotheek: hoe zit het?

Het bezit van een huis is een van de grootste financiële verplichtingen die een persoon in zijn leven kan aangaan. Een van de meest gebruikelijke manieren om de aankoop van een huis te financieren, is door middel van een hypotheek. Een hypotheek is een lening die wordt gedekt door de waarde van het onroerend goed en wordt terugbetaald in een bepaalde periode. Als het op hypotheken aankomt, kunnen veel huiseigenaren overwegen hun hypotheek te verhogen om zaken als woningrenovaties te betalen of om schulden te consolideren. Hier is meer informatie over de kosten van het verhogen van je hypotheek.

Verhoogde maandelijkse betalingen

De meest voor de hand liggende kosten van het verhogen van uw hypotheek zijn de verhoging van uw maandelijkse hypotheeklasten. Als u uw hypotheek verhoogt, gaat u in feite extra schulden aan. Dit betekent dat uw maandlasten navenant stijgen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u vertrouwd bent met de verhoogde maandelijkse betalingen en dat ze binnen uw budget passen. Als de verhoogde betalingen te hoog zijn, loopt u mogelijk het risico uw hypotheek niet te betalen, wat kan leiden tot afscherming.

Verlengde leentermijn

Uw hypotheek verhogen kan ook betekenen dat u de looptijd van uw hypotheek verlengt. Als u bijvoorbeeld nog 20 jaar op uw hypotheek heeft en u verhoogt deze om renovaties te betalen, kan het zijn dat u de looptijd verlengt naar 25 jaar. Hoewel dit uw maandlasten kan verlagen, betekent het ook dat u nog 5 jaar rente over uw hypotheek betaalt. 

Hogere rentebetalingen

Als u uw hypotheek verhoogt, gaat u in feite meer schulden aan. Maar het kan ook een investering zijn omdat er de ruimte is om te verduurzamen. Een hypotheek voor verduurzaming, bijvoorbeeld. Dit betekent dat u gedurende de looptijd van de lening meer rente betaalt. Afhankelijk van de rentevoet van uw hypotheek kunnen de extra rentebetalingen aanzienlijk zijn. Het is belangrijk om de totale kosten van de extra rentebetalingen te berekenen voordat u besluit uw hypotheek te verhogen.

Sancties en vergoedingen

Veel hypotheken hebben boetes en kosten in verband met vervroegde aflossing of verhoging van de hypotheek. Het is belangrijk om uw hypotheekovereenkomst zorgvuldig te lezen om de boetes en kosten te begrijpen die gepaard gaan met het verhogen van uw hypotheek. Afhankelijk van de voorwaarden van uw hypotheek kunnen deze boetes en vergoedingen aanzienlijk zijn en kunnen ze de besparingen opeten die u verwachtte te maken door uw hypotheek te verhogen.

Minder overwaarde in uw huis

Uw hypotheek verhogen betekent extra schulden aangaan. Dit betekent dat er minder overwaarde in uw woning zal zijn. Overwaarde is het verschil tussen de waarde van uw woning en het bedrag dat u aan uw hypotheek verschuldigd bent. Als u uw hypotheek verhoogt, verlaagt u uw overwaarde, wat van invloed kan zijn op uw vermogen om uw huis in de toekomst te verkopen of om een ​​overwaardelening af te sluiten.