Waarom zou jij kiezen voor het gebruiken van een deelauto?

Na het introduceren van de deel scooters is de afgelopen jaren ook het gebruiken van deelauto's steeds populairder aan het worden. Dit is niet voor niks. Het gebruiken van een auto die niet van jou is, brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Er zijn steeds meer deelauto’s te vinden, met name in de steden die in de randstad liggen. In dit artikel kun je wat meer te weten komen over waarom jij ook zou moeten kiezen voor het gebruiken van een deelauto.

 

De impact van deelauto’s op de weg

Door gebruik te maken van deelauto’s is het mogelijk om steeds minder auto’s in de stad en omstreken te hebben. Vaak is het namelijk zo dat een auto rond de 23 uur per dag stil staat. Al deze auto’s nemen plek in en kunnen bovendien niet door andere worden gebruikt. Uit onderzoek is gebleken dat 3 deelauto’s maar liefst 15 auto’s van particulieren kunnen vervangen. Ook is het zo dat het aantal autokilometers meer en meer af zal nemen. Wanneer je geen auto voor de deur hebt staan zul je namelijk sneller kiezen voor andere vervoersmiddelen. Daarnaast is het zo dat je kortere afstanden sneller met de fiets of te voet zult doen. Verder is het ook zo dat wanneer meer mensen gebruik gaan maken van een deelauto er veel meer parkeerplaatsen over zullen blijven. Op deze manier kun jij dichter bij de locaties parkeren waar je moet zijn en kunnen ook andere mensen hier gebruik van maken.

 

Het besparen van kosten door gebruik te maken van een deelauto

Wanneer jij een auto koopt zul je naast de aanschafprijs van de auto ook nog een hoop andere kosten voor je kiezen krijgen. Zo zul je belasting moeten betalen, moeten betalen voor je verzekering en ook voor het onderhoud van de auto. Daarnaast is het zo dat je wanneer je een auto bezit wegenbelasting moet betalen. Zeker wanneer jij niet veel gebruikmaakt van een auto is dit zonde van je geld. Het is door een auto huren rotterdam zuid te overwegen mogelijk om honderden euro’s per maand te besparen. Ook is het gebruikmaken van autohuur een stuk goedkoper voor de maatschappij. De grote hoeveelheid verkeersslachtoffers zullen namelijk ook drastisch afnemen wanneer mensen deelauto’s gaan gebruiken. Verder is het ook zo dat de klimaatverandering en de luchtvervuiling wordt tegengegaan door gebruik te maken van deelauto’s.